INFORMÁCIÓ

 

1994. április 7-én, a Budapesten tartott alapító kongresszuson, 12 személy (8 országból, ezek: Spanyolország, Franciaország, Magyarország, USA, Egyiptom, Németország, Dél-Afrika és Nagy Britannia) megállapodott abban, hogy létrehozzák a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségét, amelyhez hasonló szervezet még nem létezett a biztonsági szakmában, bár számos olyan vállalat volt, amely nemzetközi vásárokat, biztonságtechnikai kiállításokat és kongresszusokat szervezett.

A Szövetség a civil biztonságszolgálati és biztonságtechnikai szféra független nemzetközi szövetsége, egy olyan non-profit szervezet, amely tagjai tevékenységét nemzetközi méretekben összefogja, koordinálja és szakmai vonatkozásban segíti.

Jelenleg Prof. Popper György az IBSSA Elnöke, akit 1998-ban a Budapesti Kongresszuson választottak meg tisztségére, majd a 2003-as, a 2008-as, 2013-as és a 2018-as kongresszusokon újraválasztottak. Az IBSSA mára már hatalmas nemzetközi szervezetté nőtte ki magát, több mint 120 országban van jelen, és tagjain keresztül több százezer a biztonsági szférában dolgozó szakembert képvisel. A Szövetség tagjai naprakészek a bűnmegelőzés legmodernebb eszközei vonatkozásában, munkájukat a regionális irodák és a tagországok képviselői segítik.

Az IBSSA tagjai között számos jelenleg is aktív vagy nyugalmazott tábornok, államelnök, miniszter, világsztár és neves személyiségek szerepelnek. Az IBSSA együttműködési megállapodást kötött számos nemzetközi szervezettel, mint például az INEOA (International Narcotic Enforcement Officers Association - Kábítószerellenes Tisztek Nemzetközi Szövetsége), IPA (International Police Association - Nemzetközi Rendőrszövetség), IBA (International Budo Academy), IC3O (Intergovernmental Child Cyber Control Organisation), IUPA (International Union of Police Associations), IAPA (International Auxiliary Police Association - Nemzetközi Polgárőr Szövetség), EWB (East-West Bridge), KMFAP (Sovereign Order of Saint John of Jerusalem, Knights of Malta, Federation of the Autonomous Priories - Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége), R.A.P.I.D. Pro-Defensive SolutionsEUROPOLICE Federation, EFUS (European Forum for Urban Security), IFNGO (International Federation of Non-Government Organisations), DMPP (Diplomatic Mission Peace and Prosperity), IPSP (International Parliament for Safety and Peace - Világ Parlament), ABI (American Budokai International), NGO "Brave Heart", CCTWP (Centre for Counter-Terrorism and World Peace), DETINF (Detectives Global Information Network), ECPD (European Centre for Peace and Development), PRO-DEO State University, Sovereign Order of Cyprus, Union of the Saint Lazarus Order, CSLI, FEMERAID, Malta Cross FoundationMEDIHELP, NAST RussiaWAAF (World Anticriminal Antiterrorist Forum), BWSA (Business World and Security Alliance), "Mission Europa", EDDKE (Európai Drogelhárítás és Drogmegelőzési Központ Egyesület), NATEA (Nemzetközi Kábítószer és Terrorizmus Elleni Tisztek és Civilek Egyesülete), valamint a Tűzoltóság, Rendőrség és Honvédség testületeivel.

A tagok rendszeres tájékoztatást kapnak a szakterületet érintő technikai újdonságokról és eseményekről. Az IBSSA tevékenységéről, aktuális információiról a kongresszusokról és minden a szövetséget érintő dologról a Detektor Plusz Magazin IBSSA melléklete, a HEKUS, és a Diplomata Magazin is beszámolnak.

A Szövetség tagjai révén a világ összes kontinensén jelen van. Alapító tagjai között van Magyarországról a Testőr Kft., a Multicontact Kft. és Dr. Polyák József úr is. Jelenleg több mint 120 országot kb. 2000 cég és tagjain keresztül több százezer testőr vagy szakember képvisel, köztük számos világszerte ismert személy. Tiszteletbeli tagjai sorában miniszterek és más kiemelkedő személyiségek vannak.

Az IBSSA Magyar Szekciójának több mint 500 fős tagsága mögött, közel 100 cég kb. 25.000 biztonsági őre vagy testőre áll. A tagok között számos jelenleg is aktív vagy nyugalmazott tábornok és neves személyiség szerepel. Néhány tiszteletbeli tag a teljesség igénye nélkül: Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter, Dr. Blaskó Béla (a Rendőrtiszti Főiskola korábbi igazgatója), Dr. Dános Valér (a BM - Közszolgálati és Személyzetfejlesztési Főigazgatóság korábbi elnöke), Hajdú János (a Terrorelhárítási Központ főigazgatója), Kovács "KOKO" István (Profi Ökölvívó Világbajnok), Konrád Krisztián (fekvenyomó világbajnok), Puhl Sándor (labdarúgó-játékvezető), Farkas Bertalan (az első magyar űrhajós, űrkutató, vadászpilóta), Dr. Finta Ervin Pál (a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Orvosigazgató-helyettese), Dr. Bodnár Attila (a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója).

Az IBSSA Magyar Szekciója együttműködési szerződést kötött a Rendőrtiszti Főiskolával, a Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségével (MBVMSZ), a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával (SZVMSZK), a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületével (MBVE), a BM Nemzetközi Oktatási Központtal, a BM Közszolgálati és Személyzetfejlesztési Főigazgatóságával; és még számos bűnözés elleni harcot segítő alapítvánnyal, szervezettel.

Tagság - cégek, szervezetek, egyesületek részére

Első lépésként mellékelni kell egy hivatalos, angol, francia vagy magyar nyelven megfogalmazott "felvételi kérelmet", melyet minden esetben az egyesület vagy cég elnöke illetve ügyvezető igazgatója lát el kézjegyével, ennek a felvételi kérelemnek mintegy mellékleteként csatolni kell a szervezet, egyesület rövid szakmai "önéletrajzát", illetve a hivatalos cégbírósági bejegyzést - természetesen másolatban. A szervezet elnöke, ügyvezető igazgatója delegálhat 1, maximum 12 tagot, akik a jelentkezési lap kitöltését követően az IBSSA hivatalos személyigazolványával fognak rendelkezni. A jelentkezési lap mellékelve megtalálható, melyhez 2 db személyigazolvány képet is csatolni kell. Utolsó lépésként az alább megjelölt összeget kell az IBSSA számlájára átutalni. (Magyar tagok forintban is fizethetik, a napi árfolyamnak megfelelően)

Regisztrációs díj:   200.- EUR
Éves tagsági díj:  2500.- EUR

 

Tagság - egyéni tagok részére

Angol, francia vagy magyar nyelven kitöltve vissza kell küldeni a mellékelt jelentkezési lapot, 2 igazolványkép valamint rövid szakmai önéletrajz társaságában, az IBSSA lent megadott címére. A testőröknek mellékelni kell a nemzetközi, vagy nemzeti szakmai jogosítványaikat. Egyéni felvételt kérők esetében előny, ha már IBSSA tagsággal rendelkező ajánlójuk van! Utolsó lépésben az alább megjelölt összeget kell az IBSSA számlájára átutalni. (Magyar tagok forintban is fizethetik, a napi árfolyamnak megfelelően)

Regisztrációs díj:   50.- EUR
Éves tagsági díj:  250.- EUR

Minden évben a tagdíj befizetését követően kerül sor az egy évig érvényes tagsági igazolvány kiállítására. Az igazolvány és a hozzá tartozó fém IBSSA jelvény, valamint a bőrtok ára a tagdíjban (regisztrációs díj) benne foglaltatik. Valamennyi tag a tagságot igazoló diplomát kap, illetve a jogosultak számára a képesítést vagy pozíciót igazoló diploma is kiadásra kerül. Ennek költségét is a tagdíj tartalmazza.

 

Pártoló tagok, illetve társult szervezetek nem fizetnek tagdíjat és szavazati joggal sem rendelkeznek.

Tiszteletbeli tagok, valamint tiszteletbeli alapító tagok nem fizetnek tagdíjat, DE rendelkeznek szavazati joggal!

 

Tagdíjfizetési szabályok

- Az IBSSA évi tagdíját automatikusan kell fizetni, számla, felszólító levél nélkül legkésőbb minden év január 31-ig. Célszerű ezt a tagoknak december 31-ig elrendezni, hogy a következő évi tagkártyájukat időben megkapják.
- Kérésre az IBSSA számlát bocsát ki.
- Az új igazolvány csak a tagdíj beérkezése után készül el.
- Azon tagok, akik az IBSSA-ban funkciót vállaltak, de az adott évben nem fizetnek tagdíjat automatikusan elvesztik pozíciójukat.
- Aki két éve nem fizet tagdíjat az minden felszólítás nélkül automatikusan kizárul a tagok sorából és a -nem - tagok- között kerül felsorolásra.
- Aki 5 évre előre fizeti a tagdíjat az 40% kedvezményt kap, azaz 3 év tagdíjának befizetése, 5 évre szóló tagságot fedez.
- Aki bármilyen pozíciót tölt be az IBSSA-ban, annak 3 évi tagdíjat egy összegben előre kell befizetnie.
- Elveszett igazolvány esetén 70.- EUR pótdíjat kell fizetni.
- A tagdíj mindig naptári évre vonatkozik.
- A tagsági igazolványok január 1-től következő év január 31-ig érvényesek. Július 1. és okt. 31. közötti belépés esetén a tagdíjak 50% -át, és a regisztrációs díj 100% -át kell fizetni. November illetve decemberi jelentkezés esetén kifizetett tagsági és regisztrációs díjak 100% kell befizetni. Ebben az esetben az új tag a következő évi kártyára jogosult, a "passportot" és a diplomákat azonnal megkapja.

Fizetés módjai:

  • Készpénzben az ország vagy regionális képviselőknél illetve bármelyik főhadiszálláson nyugta ellenében.
  • Átutalással az IBSSA bankszámlaszámára.

Egyéb IBSSA termékek úgymint IBSSA ing, póló, nyakkendő, nyakkendő-tű, jelvény, övjelvény stb., a központi irodán keresztül, térítés ellenében beszerezhetők.

 

Az IBSSA Vezetősége:

Elnök:

Prof. Popper György - Magyarország


Tiszteletbeli alapító elnök:

H.R.H. Prince Adan Czartoryski Borbon - Spanyolország

Tiszteletbeli alapító tagok:

Prof. Popper György - Magyarország
Jean Claude Duchemin - Franciaország
Dr. Fritz Wendland - Németország
Dr. Joseph Polyák - Ausztrália
Popper Ádám - Magyarország
Kelemen István - Magyarország

 

A Magyar Szekció Vezetősége:

Kollár Antal - Társelnök
Dr. Niklós András - Társelnök
Miklósi Károly - Társelnök

Dr. Horváth Gyula - Regionális koordinátor
Kutalik Tamás - Regionális koordinátor
Laub János - Regionális koordinátor

Dr. Dános Valér - IBSSA Oktatási és Minősítési Bizottság tagja
Dr. Reindl László - IBSSA Oktatási és Minősítési Bizottság tagja
Farkas Attila - IBSSA Oktatási és Minősítési Bizottság tagja
Dr. Varga Miklós - IBSSA Oktatási és Minősítési Bizottság tagja

Szendrei Zsolt - Etikai Bizottság tagja
Korsós István - Etikai Bizottság tagja

Néhány magyarországi tag felsorolása:

Testőr Kft. - Kelemen István

Detektor Plusz Magazin - Klézl Marina

Hekus Magazin - Dr. Fodros István

HoriZone Kft. - Horváth Zoltán

IN-KAL Cégcsoport - Ifj. Lasz György

Laborexpert Kft. - Dr. Schuman Ádám

Pajzs Kft. - Tímár László

Piedra Kft. - Balogh József

Radiorent Kft. - Benkő Jenő

Rózsa B. György - Rózsa PR Agency

Tomahawk Security Innovations - Hülber János

Special Force Security Team - Lázár László

 

És további 80 kisebb cég vezetője illetve a szakterület neves képviselői.

 

 

IBSSA FŐHADISZÁLLÁSA:

1122 Budapest, Goldmark K. u. 35.
Tel./Fax: +36 1 214 1206, +36 1 214 1431

Nemzetközi Elnök: Prof. Popper György

E-mail: president@ibssa.org
Mobil: +36 70 414 0270 

 

IBSSA Bankszámlaszámok:

Bank: SBERBANK Magyarország Zrt.

Cím: 1052 Budapest, Fehér Hajó u. 5.

Bankszámla tulajdonos: IBSSA Inc.

Cím: 19201 Collins Ave., Apt. 815., North Miami Beach, FL, 33160 USA

Forintszámla: 14100471 - 68924949 - 01000004
IBAN = HU18141004716892494901000004

EURO Számlaszám: 14100471 - 68924948 - 01000005
IBAN = HU44141004716892494801000005

SWIFT code: MAVOHUHB