Beszámoló a DREAM CUP WORLD 2016 - Ifjúsági-Masters nyílt karate Világkupáról


Tekintettel az IBSSA - International Sport Federation (ISF) kiváló együttműködésére a Magyar Karate Szakszövetséggel, valamint a Stabilitás Sport Promotion klubbal, ezúton szeretnénk beszámolni az alábbi eseményről:

Az elmúlt években megrendezett nagy sikerű hazai és nemzetközi karate eseményeket követően a Magyar Karate Szakszövetség - a Stabilitás Sport Promotion szervezésében - idén is nagyszabású őszi rendezvényt szervezett október végén Budapesten, amely egy karate világkupa verseny, illetve egy családi sportnap és bemutató show keretében színvonalas programot biztosított a versenyzők, a fiatalok és a családok részére.

2016. október 19-24. között került megszervezésre Budapesten és Budaörsön a DREAM CUP WORLD - 2016 - OPEN KARATE VILÁGKUPA esemény több napos programja, amelynek fő eleme az október 22-én, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban megrendezett VILÁGKUPA volt, amelyre 3 kontinensről több mint 400 nevezés érkezett 60 hazai és nemzetközi csapat részvételével, 5 küzdőtéren, 50 hazai és külföldi versenybíró közreműködésével.

Az ifjúsági és a masters kategóriákban, kata és kumite versenyszámokban lebonyolított verseny, még soha nem került megrendezésre a WKO nemzetközi szervezet égisze alatt, ezért sportdiplomáciailag kiemelt az esemény megrendezésének elnyerése.

A karate 2020-an Tokióban elsőként kerül olimpiai programba, amelynek hazai és nemzetközi promóciójában kiemelt szerepet tölt be a karate gyakorlásának és versenyrendszerének, személyiségfejlesztésben elért eredményeinek társadalmi szintű bemutatása, a fiatal sportolók lehetőségeinek segítése, amelyben minden hazai megrendezésű nemzetközi versenynek kiemelt szerepe van.

A Világkupa megrendezésével a szervező bizottság kiváló felkészülési és nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget biztosított a magyar fiatal versenyzőknek a verseny megrendezése által.

A rendezvénysorozat sokoldalú programjában szerepelt egy látványos Jujitsu és egy színvonalas Katonai közelharc bemutató, valamint a csarnokba kitelepített, bárki számára elérhető és kipróbálható honvédségi program eszközei, mint a lézer lövészet, vagy a repülőgép szimulátor is, amely nagy közönségsikert aratott.

Az esemény védnökei:

- Dr. Simicskó István, Honvédelmi miniszter
- Dr. Szabó Tünde, EMMI Sportért felelős Államtitkár
- Dr. Mészáros János, MOB alelnök
- Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, Bűnmegelőzési Tanács

  

Az esemény díszvendégei között jelen volt még shihan Koen Scharrenberg, az EKO-Európai karate szervezet elnöke, a WKO karate világszervezet alelnöke, valamint shihan Furkó Kálmán nyá. felderítő ezredes, 7. danos karate nagymester, nemzetközi szaktekintély.

A formagyakorlat és küzdelmi versenyszámok nagy csatákat hoztak a magyar és külföldi részt vevők között.

A  látványos selejtező küzdelmeket és döntőket követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Az érmek több mint fele magyar versenyzők nyakába került, 75 érmet külföldi versenyzők szereztek meg, közülük is kiemelkednek az ukrán, orosz, bolgár, svéd és lengyel versenyzők eredményei. 

A versenyt egy kellemes hangulatú sayonara party zárt le.

2016. október 22.

Sensei Kalmár Árpád
verseny szervezőbizottság vezetője