Az IBSSA elnökének látogatása Rigában


2015. május 14-17. között került sor a WKC (World Karate Confederation) világbajnokságára a Balti tenger partján fekvő Lettország gyönyörű fővárosában, Rigában, amely műemlékei és kiváló infrastruktúrája okán méltán volt 2014-ben Európa Kulturális Fővárosa. A kiemelkedő jelentőségű rendezvényen díszvendégként vett részt Prof. George Popper az IBSSA elnöke, tekintettel a WKC és az IBSSA International Sport Federation évek óta tartó hagyományosan jó együttműködésére.

A nagyszabású sporteseménynek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy hosszú idő után itt találkozhatott az IBSSA három alapító tagja, az egykori főigazgató Dr. Fritz Wendland, Németországból és Dr. Marko Nicovic, Szerbiából, aki a WKC elnöke és számos további magas funkciója mellett egyúttal az IBSSA első alelnöke is.

A rendezvény alkalmat adott arra is, hogy az alapítók talákozzanak az IBSSA több lettországi tagjával, köztük a Lett Országgyűlés képviselőivel és Riga város Önkormányzata képviselőivel is.

Sir Vladislav Kirilovskij, a Szuverén Ciprusi Rend lovagja és az IBSSA Balti országok regionális vezetője szervezésében került sor az első rigai Lovag és Testőr találkozóra, amelyen több lovagrend képviselői is jelen voltak.

A barátságos hangulatú találkozón Andrey Shishov úr megbízatása megerősítésre került, mint az IBSSA lettországi képviseletének vezetője. Elismerésre méltó az a sikeres munka, amely Shishov úr irányításával évek óta folyik Rigában a testőr és biztonsági szakemberképzés területén.

Valamennyi jelenlévő nagy örömmel üdvözölte IBSSA képviselőnk, Dr. Eriks Grinbergs visszatérését és aktív bekapcsolódását a szervezetek tevékenységébe. Meg kell említeni, hogy az ő nevéhez fűződik a 10 évvel ezelőtt Rigában megrendezett IBSSA Harcművészeti Világfesztivál.

Dícséret illeti a WKC lett tagszervezete vezetőit és lelkes tagjait a nagyon sikeres és magas színvonalon megszervezett Karate Világbajnokságért, amelyen 4 kontinensről, több mint 30 ország, mintegy 700 versenyzője vett részt.

  

   

2015. június 2.