32 éves az IMAF - Harcművészeti Gála az IBSSA részvételével


Fennállásának 32. évfordulóját ünneplő IMAF (Harci Művészetek Nemzetközi Szövetsége) 14. Harcművészeti Világkupa versenyét 2013. október 11. és 13. között rendezték Magyarországon, Érd városa frissen megnyílt városi sport és rendezvénycsarnokában.

A rendezvény előversenyére 2013. október 3-án Los Angeles városában, az USA-ban került sor. A rangos eseménysorozat fővédnöke Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok elnöke volt.

A több napos rendezvény csúcsa a szombat esti gála-műsor volt, amelyet tradicionális oroszlántánc nyitott és szinte valamennyi nemzetközi harcművészeti ág képviseltette magát és színvonalas bemutatókkal készült. Ezek közül is kiemelkedett John TAO tajvani Tai-Chi mester és egy orosz ninja bemutatója. Természetesen a Magyar Harci művészet is képviseltette magát az őshonos Baranta-val, amely a magyar nép elmaradhatatlan eszközeivel az íjjal, és az ostorral elevenítette fel a IX. századra visszanyúló harcművészeti múltunkat.

 

A gála fővendége, a Magyarországi Harci Művészetek Szövetsége védnöke, Prof. Popper György úr – a KMFAP lovagi állam miniszterelnöke, az IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) elnöke ez alkalommal adta át Dr. Robert Lyons-nak az IBSSA Örökös Tiszteletbeli Tagsági diplomáját, igazolványát és az IBSSA-ISF (Nemzetközi Sportszövetség) alelnöki kinevezését.

  

A gála műsor végén került sor Dr. Robert Lyons Shaolin Kung Fu Nagymesteri kinevezésére, az ezt jelképező díszes övet és diplomát a kínai nagymester, a szövetség elnöke adta át. Prof. Popper György úr részére Dr. Che Cheng Chiang – az IMAF elnöke és Kalmár Árpád – a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége nevében adtak át tevékenységét elismerő és támogatását méltató diplomákat.

  

2013. október 28.