Szorosabb együttműködés a testőrképzésben az IBSSA, a TCCS és a PSA-Academy között


Az IBSSA kezdeményezésére és felkérésére 2012. február 15-én egy asztalhoz ültek az IBSSA, valamint a TCCS (Tactical Close Combat Training System) és a PSA-Academy képviselői. A megbeszélésen szó esett több szakmai területen is szorosabb együttműködésről és ezek lehetőségeiről.

A 3 órás megbeszélés eredményeként elsőként az IBSSA testőr oktatás és minősítések tekintetében született szóbeli megállapodás a szervezetek között, amelyet későbbiekben írásban is megerősítenek a tárgyaló felek. A megállapodás tartalma többek között az, hogy az IBSSA a jövőben induló testőr képzései és vizsgáztatásai során felhasználja alapoktatásában a TCCS által szakmailag megalapozott, a mai megbízói igényeket is kielégítő és speciálisan testőröknek összeállított nemzetközileg elismert Bodyguard Tréning Programot és az abban található ismereteket is, kiegészítve természetesen az IBSSA adott képzési országára jellemző szakmai- és jogi sajátosságokkal.

A szervezett kurzusok résztvevői hivatalos IBSSA diplomát kapnak a képzésről, emellett a PSA-Academy által kiadásra kerülő diplomák és igazolások a világ számos országában akkreditált, munkavállalásra is alkalmas jogosítványok.

Hazánk tekintetében a felek abban állapodtak meg, hogy a szintén ezt a rendszert és programot használó brit központú PSA-Academy (Védelmi és Biztonsági Akadémia) magyarországi kirendeltsége, a PSA-HUNGARY a jövőben az IBSSA egyik hivatalos kiképzőbázisaként működik majd. A TCCS és a PSA-Academy vezetősége az IBSSA képviseletében résztvevő Pipicz Zsolt urat – az IBSSA személyvédelmi oktatóját – kérte fel és nevezte meg a szervezetek közötti kizárólagos kapcsolattartónak, és a létrejött szakmai együttműködés felügyeletére, aki ezen felül Magyarországon a szakmai oktatásban is részt vesz.

A szervezetek közötti eme megállapodás a kezdete lehet egy hosszabb és tartalmasabb kapcsolatnak, amely egy nagy előrelépés a minőségi oktatásban és a testőrképzésben is.

 

2012. február 21.

IBSSA HQ