IBSSA képzés a York megyei Sheriff hivatal SWAT egységének – South Carolina / USA


2012. február 6-án Kutas Attila – az IBSSA Nemzetközi Koordinátora Floridában / USA szakmai látogatást tett Yorkban, Dél Karolinában és részt vett az IBSSA egyik hivatalos amerikai kiképző központja, az „International Protective Services Institute” által szervezett tréningen, amelyet Mr. Karl de la Guerra, az IPSI alapítója és elnöke, az IBSSA nemzetközi instruktora tartott a York megyei Sheriff hivatal SWAT egységének a Law Enforcement tréning központjában.

Ismét egy nagyon sikeres kezdeményezésről számolhatunk be, hogyan tudnak eredményesen együtt dolgozni a hatóságok és a civil biztonsági cégek, és hogyan tudják kiegészíteni és segíteni egymást a mindennapi szakmai munkában is. Az egység tagjai között van olyan, aki már 10 éve a csapat tagja, a legfiatalabb pedig egy hónapja csatlakozott.

A tréning mottója a „Protection Operation in Hotels & Resorts”, s ezen tematikán belül történt a tananyag feldolgozása és a gyakorlatba való beépítése.

Az egész napos oktatás elméleti és gyakorlati feladatokból állt. Délelőtt elméleti oktatás folyt, a délután folyamán pedig a gyakorlati képzés vette kezdetét, mind a csarnokban, mind pedig az objektum udvarán.

A Sheriff hivatalok SWAT egységei is élénken érdeklődnek a nemzetközi tapasztalatokon alapuló tréningek iránt. Oktatás közben megismerhetik a civil biztonsági cégek felépítését és technikai eszközeik gyakorlati alkalmazását.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egyre több hasonló képzést – rendezvényt tartanak, amelyeken természetesen részt vehetünk és hírt adhatunk róluk.

   

2012. február 13.

IBSSA HQ