Az IBSSA elnöke, Prof. Popper György hivatalos látogatása az USA-ban 2012. január 19-én Charlotte városban (North Carolina/USA)


Az IBSSA elnöke, Prof. Popper György hivatalos látogatása az USA-ban 2012. január 19-én Charlotte városban (North Carolina/USA) az IBSSA regionális képviseletét ellátó Karl DelaGuerra és a Metro Special Police and Security Services, Inc. biztonsági cég szervezésében, igen ünnepélyes körülmények között került sor – a város történelmi kastélyában, a Duke Mansion dísztermében – az IBSSA első tengerentúli „szuper-csapatának” beiktatására, amelynek alapos szakmai felkészítése egy évig tartott.

A rendezvényen a város és számos rendvédelmi szervezet magas szinten képviseltette magát. Az ünnepség vezérszónoka Prof. Popper György, az IBSSA elnöke méltatta a kivételes felkészültségű egységet és hangsúlyozta a biztonsági szakmában sokoldalú ismerettel rendelkező szakemberek fontosságát.

Az „International Protection Unit” nevet kapott egység most beiktatott 13 tagja között a biztonsági szakma szinte minden szakterülete képviselteti magát: internetes bűnözési szakértő, világviszonylatban is egyedülálló megfigyelési technikát felvonultató magánnyomozó, számos korábbi sikeres fedett DEA ügynök, korábbi FBI ügynökök, SWAT instruktorok és ismert közelharc kiképzők találhatóak.

Az egység tagjai közé tartozik továbbá egy-egy hasonlóan jelentős szakmai múlttal és képzettséggel rendelkező ügynök, az Egyesült Államok 12 tagállamából, illetve néhány magasan képzett IBSSA szakértő, vagy ügynök több európai országból (Hollandia, Belgium, Málta, stb.).

A rangos egység megalapítója és parancsnoka Sir Karl DelaGuerra, IBSSA Master Teacher, az USA State Department Overseas Security Advisory Council tagja, maga is hosszú éveken keresztül volt az Egyesült Államok hivatalos rendvédelmi alkalmazottja különböző területeken, aki jelenleg elismert kiképző szakember a világon és aki napjainkban is foglalkozik SWAT instruktorok továbbképzésével.

Az IBSSA elnöke a rendezvény során jelentette be, hogy az IBSSA eddigi regionális képviselőjét, Sir Karl DelaGuerra urat előlépteti és kinevezte az IBSSA Amerikai Egyesült Államok-beli szekciójának elnökévé.

Prof. Popper György – az IBSSA elnöke tájékoztatta a jelenlevőket arról is, hogy hosszas előkészületek után megszületett a döntés miszerint: az első hivatalos testőr világbajnokság megrendezésére 2014. április hónapban kerül sor az USA-ban.

A testőr világbajnokságon csapat és egyéni versenyszámok szerepelnek. A csapatversenyen bemutató verseny lesz, amelyben a 3 fős csapatok néhány perces, rendkívül látványos VIP Protection bemutatóval készülnek, amit világhírű szakemberekből és sztárokból álló zsűri értékel. Az egyéni versenyzőknek pedig nagyon nehéz szakmai feladatokat kell végrehajtani és komoly akadályokat leküzdeni.

Jelenleg két város, Las Vegas és Charlotte versenyez a rendezés jogáért, Charlotte város vezetése a látogatás során a legmagasabb szinten kinyilvánította szándékát és megerősítette, hogy szeretnék megszerezni a verseny rendezésének jogát és helyszínként felajánlották a városban lévő „Bank of America” Arénát.

A látogatás során az IBSSA kiépítette a kapcsolatot társszervezete, a Nemzetközi Polgárőr Szövetség, IAPA részére is és javaslatot tett arra, hogy a Metro Special Police and Security Services, Inc. városőrségi feladatokat is ellátó biztonsági cég lépjen be az IAPA szervezetébe és vállalja el a szervezet North Carolina-i képviseletét.

2012. február 2.

IBSSA HQ