Beszámoló a 4. IBSSA balkáni konferenciáról


Jegyzőkönyv

4.  IBSSA balkáni konferencia

 

 

2011. június 11-én Romániában, Aradon megtartották a 4. IBSSA balkáni konferenciát, melynek része volt az úgynevezett partnerség program is: az együttes ülésen részt vettek az IBSSA-IPA- IAPA tagjai is.

 

A konferencia jegyzőkönyve itt található:

http://www.ibssa.org/index.php?article_id=656

 

Dr. Constantin Buzatu az IBSSA Románia képviselője köszöntötte a küldötteket, a képviselőket és a tiszteletbeli vendégeket, több bűnüldöző szerv képviselőjét is.

 

A konferencián 6 ország mintegy 40 képviselője vett részt – továbbá számos biztonsági cég delegáltatta magát a rendezvényen, mint pl: a szlovén Savoy Security, a boszniai Sector Security, a szerb VIP Sl és a román Arcons Security, illetve természetesen magyarországi cégek is: Power Shield Biztonsági Szolgálat Kft, Pajzs Gépjárművédelem, Piedra Security Company.

 

A konferencia levezető elnökei:

Prof. Popper György

Mr. Bogdan Vukosavljevic

Jegyzőkönyvvezető: Macsári Erika

 

Prof. Popper György az IBSSA Magyar elnöke megköszönte mindenkinek a támogatást illetve a rendezvényen való részvétel, különös tekintettel Bogdan Vukosavljevicnek, aki az IBSSA balkáni régió nemzetközi kordinátora, és Dr. Constantin Buzatunak, aki otthont adott ennek a jelentős eseménynek.

 

A Magyar IBSSA elnök külön üdvözölte :

Dr. Sasa Vujko  vezérőrnagy, kormányzati szakértőt,

Zoran Stanisljevic -  a boszniai Szerv Köztársaság Belügyminisztérium Közbiztonsági Központjának vezetőjét,

Nocilae Batrin – Arad megyei rendőr-főkapitányság vezetőjét,

Adrian Biclesanu – Aradi csendőrség parancsnokát.

 

A konferenciát Bogdan Vukosavljevic folytatta, aki értékelte a sikeres együttműködést, az IBSSA dinamikus növekedését a balkáni régióban. Vukosavljevic hangsúlyozta, hogy  a civil biztonsági szféra, a jog és a biztonsági szervek együttműködése javult az elmúlt egy évben a régióban. Azonban azt is hozzátette, hogy ezt a minőségi fejlődését fokozni lehet a szervezetek szakmai továbbképzéseivel, ugyanakkor megemlítette, hogy a biztonság kockázatos üzletág és veszélyes is, ezért is fontos részese lenni a nemzetközi szövetségnek – jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül!

 

A továbbiakban Vukosavljevic tájékoztatta a résztvevőket az IBSSA tagság előnyeiről:

~        presztízs,

~        elismert több mint 110 országban,

~        magasan képzett oktatók és mester tanárok,

~        kormány és rendőrség tagsága,

~        jó hírnév világszerte,

~        széles körű támogatás

A konferencián Polyák József életműdíjat kapott; valamint Kertész Csaba az IBSSA Magyar Szekció soros elnöke– életműdíjat vehetett át, amelyet az elnöki-  és a szakmában eltöltött időért és tevékenységért kapott; a Power Shield Kft pedig megkapta az év biztonsági cége elismerést.