Az IPA Magyar Szekció és az IBSSA segélyakciója az iszapkárosultak részére


Bizonyára mindannyian hallottatok arról, milyen katasztrófa sújtotta a Veszprém megyei Kolontár és Devecser térségét. Sajnos a vörösiszap következtében az IBSSA együttműködő szervezete, az IPA Magyar Szekció több tagja jelentős kárt szenvedett, egyikük háza lakhatatlanná vált. A Magyar Szekció - hasonlóan az árvízi katasztrófához - ismét a Nemzetközi Szervezethez fordult segítségért. Ezen túlmenően azt az IPA tagot, aki mindenét elvesztette 100.000 Ft azonnali támogatásban részesítették.


2010. október 13-án Paukert Tamás tagtársunk - az IPA Magyar Szekció alelnöke és dr. Bődi Judit - IPA Magyar Szekció irodavezető segélyszállítmányt vitt Devecserbe a katasztrófa során kárt szenvedett rendőrkollégák számára, illetve Somlószőlősre, ahova jelenleg a devecseri gyerekek iskolába járnak. 

A szállítmányt (ruhaneműket, tisztítószereket, tartós élelmiszereket, édességeket) a Magyar Szekció, az IPA Gyulai Szervezete és a Magyar Rend (Ordo Hungariae) gyűjtötte össze. 2010. október 16-án Kisházi Gábor, az IPA Zala Megyei Egyesülete elnöke, Mérnyei Péter Baráti Kör tagjuk közreműködésével, az egyesületük és a Baráti Kör tagok által összegyűjtött ruhaneműket vitt Devecserbe ugyancsak a kollégák számára.