Hagyományteremtő lövészverseny Újbuda biztonságáért a Biztonságunkért Alapítvány szervezésében


Példaértékű társadalmi összefogás Újbudán

A 2009 áprilisában alapított Biztonságunkért Alapítvány az újbudai Önkormányzattal együtt egyedi módon próbálja összefogni a közösséget a kerület biztonságának megőrzéséért. Az alapítvány konkrét célja, hogy segítse a XI. kerületi Rendőrkapitányság magasabb színvonalú működését és támogasson minden – a kerület közbiztonságát szolgáló – törekvést. Az Önkormányzattól és a magánvállalkozásoktól kapott támogatások, adományok révén támogatja a teljes hivatásos és nem hivatásos állományt és a munkájukat elősegítő infrastruktúra (telefax, számítógépek, nyomtatók, másolók, egyéb technikai eszközök) megteremtését és fejlesztését.

A cél megvalósítása érdekében került megrendezésre 2010. szeptember 16-án az első lövészverseny az IVANICS KUPÁÉRT, a Biztonságunkért Alapítvány, a XI. ker. Rendőrkapitányság és az EUS Kft. közös szervezésében. Az eseményen a kerület jelenlegi polgármesterén, Molnár Gyulán kívül a kerület képviselő-testületének több tagja, kerületi intézmények vezetői és az Újbudán dolgozó biztonságszolgálati cégek vezetői is képviseltették magukat. A szórakoztató verseny mellett a résztvevők megismerkedhettek az alapítvány céljaival és jövőbeni terveivel, valamint a kerületben működő vállalatok vezetői kötetlen beszélgetések során ismerhették meg egymást, egymás munkáját.

Dr. Popper György, az IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) elnöke is megtisztelte a rendezvényt, amelynek keretein belül született meg a döntés egy átfogó együttműködési szerződés aláírásáról a Biztonságunkért Alapítvány és az IBSSA között. A megállapodás révén egy eddig még nem látott mértékű és vertikumú közbiztonsági program kidolgozását és megvalósítását kezdi meg az Alapítvány vezetése, amelyben szakmailag közreműködik a Kerületi Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, a Sashegyi Polgárőrség és számítunk a kerület biztonsági cégeinek részvételére és együttműködésére is.

Az izgalmakkal teli lövészverseny végén a nyertes csapat egy „Biztonságunkért Alapítvány – Vándorserleg”-et vehetett át dr. Fábián Pétertől, az Alapítvány elnökétől, ezzel is jelezve, hogy a verseny egy hagyomány megteremtésének első lépcsőfoka volt.