Az IBSSA Michael Jacksonra emlékezik


A világhírű amerikai énekes biztonságáról több IBSSA tag gondoskodott hosszú művészi pályafutása alatt és szerteágazó, változatos tevékenységei során.

Michael Jackson Máltai Lovag volt, ahogy a képen jól láthatóan viseli a koronás Máltai keresztet. A kép akkor készült, amikor átveszi a tiszteletbeli 5. danos karatemesteri kinevezéséről szóló oklevelet, amelyet 1998-ban a Tokióban rendezett nagyszabású, 1000 fős protokoll ebéd díszvendégeként kapott. A rendezvényre – amelyen részt vett a japán társadalmi, gazdasági és politikai élet színe-java – azért került sor, mert néhány tekintélyes üzletember összefogott, és létrehozta a World Karate Promotion Foundationt (WKPF), hogy a japán nemzeti sport, a karate olimpiai sportág legyen. 


A kampány nyitó eseményének főszereplője és díszvendége: Michael Jackson és Popper György volt, aki ekkor a WKPF és az IBSSA ügyvezető elnöke és az Európai Karateszövetség főtitkára poziciókat is betöltötte.


A művész a továbbiakban is komoly szerepet vállalt a karate sport olimpiai elismeréséért vívott harcban, amely most újra aktuális lett.


Köztudott tény az is, hogy Michael Jackson jelentős humanitárius tevékenységet is folytatott hazájában és külföldön is.


Nyugodjon békében!