IBSSA tagok segítettek az M5-ön kiégett és lángokban álló kamionnál


Tagjaink beszámolója a történtekről az alábbiakban olvasható:

"Gondoltuk, hogy megosztjuk mi történt velünk hazafelé az M5-ön az IBSSA Évzáró rendezvénye után, 2014. december 1-jén.

Nem volt izgalmak nélküli a hazaút. A rendezvény után elindultunk Szeged felé, Kiskunfélegyháza érintésével, Varga Zsolt - az IBSSA újonnan kinevezett  Balkán régió megbízott helyettese, Bajra Radovan - az IBSSA magyar - szerb koordinátora, Hideg László, és jómagam. Kellemesen beszélgettünk a kocsiban a rendezvényről, jövőbeni tervekről, meglátásokról, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy kamion hátsó traktusa ég az autópályán, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. Ami ezután történt, szerintünk mindenki megtette volna.

Egy másik szerb rendszámú kocsi utasaival együtt igyekeztünk a pilótáknak segíteni, figyelmeztetni a többi autóst és minél messzebb kerülni a 10 perc alatt már teljes hosszában égő kamiontól.

A sofőrök nem igazán értették, mi és hogyan történt, elektromos rendszer, vagy szivárgás okozta-e a tüzet. Többször visszaindultak a dolgaikért, már mindenki egyre hangosabban jelezte, hogy sem ez, sem a poroltóval való próbálkozás nem jó ötlet.

Mikor megkérdeztük mit szállítottak, akkor lett igazán érdekes a helyzet. Vagy 30 hordó motorolaj is volt a raktérben. Ekkor még messzebb húzódtunk a kamiontól. Rossz volt nézni a sofőröket ahogy a hatalmas lángokkal égő kocsijukat nézték.

A tűzoltók érkeztek ki elsőnek és azonnal megkezdték az oltást a töltésoldalon. Ami számunkra a legmeglepőbb volt, hogy senki más nem sietett segíteni.

Amíg lehetett megkerülték a lángoló kamiont. Sőt a szembe jövő sávokon a buszok, kamionok, néha pár centire a lángoktól haladtak tovább, nem törődve azzal, hogy emiatt a másik oldalon is bármikor elterjedhetett volna a tűz, és ezzel sokak életét veszélyeztették.

Örülünk annak, hogy nem történt személyi sérülés, a sokkon kívül, és a pilóták megúszták a tüzet.

Reméljük, hogy egyre több ember fog segíteni másokon a jövőben, mert sosem lehet tudni, hogy nekünk is mikor lesz szükségünk rá."

Korom Krisztián
IBSSA tag

A Tűzoltóság által készített képek: