IV. IPA NAV Nemzetközi Szituációs Lőbajnokság az IBSSA részvételével


Az IPA Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szervezete 2014. április 26-án, Esztergomban, az MBTA lőtéren rendezte IV. lövészeti bajnokságát.

A rendezvény fővédnöke dr. Demeter Tamás p. ezredes, a NAV Bevetési Főigazgatóság igazgatója volt. 70 jelentkező regisztrált az egyre népszerűbb versenyre, amelyen egyéni és csapat kategóriában indultak a résztvevők. Az idén négy ország, Szlovákia, Csehország, Oroszország és Románia versenyzői is indultak a komoly megmérettetésen.

Az IBSSA Team tapasztalt versenyzői dr. Barsi Tibor, Pipicz Zsolt és Marlok Tamás nagyszerű eredményt értek el, csapatversenyben az előkelő harmadik helyen végeztek.

   

 

Gratulálunk az IBSSA Team tagjainak rendkívül sikeres szereplésükhöz!

A szituációs lövészet fontosságáról és gyakorlati hasznáról Csomán János lövészetvezető, IPA NAV a következőket mondta el:

“A szituációs lövészet versenyszámai valós és igazi kihívások elé állítják a versenyzőt! Számára ismeretlen pályákon kell az alap információk ismeretében, - amelyet a pontlövészetek során már begyakoroltak – a lehető legjobbat kihoznia magából! A 30 éves fegyveres tapasztalatom mondatja velem, hogy a fegyvert hivatásszerűen viselő ne egy előre megismert és jól begyakorolt pályán versenyezzen, mert a napi szolgálatai során is ezer -féle szituációval szembesülhet, és amennyiben hamis biztonságérzetet generál magának, sajnos az életével fizethet! Szükségszerű tehát egy olyan átfogó, mindenre kiterjedő képzettség megszerzése, amely nem sémákat tanít, hanem a lőfegyverek biztonságos kezelését segít elsajátítani és bármilyen körülmények között magabiztos és a jogszabályi háttérnek megfelelő alkalmazását teszi lehetővé. Ennek az ismeretanyagnak az elsajátításának legjobb eszköze a szituációs lövészet!”

 

2014. április 28.

IBSSA HQ