Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány kitüntetéseket adott át Dr. Fodros Istvánnak és dr. Schváb Zoltánnak, az IBSSA magas beosztású tagjainak


Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) 2013. február 1-jén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját.

A húsz esztendővel ezelőtti megalakulásban jelentős szerepet játszott az, hogy 1990-ben regisztrálták a legtöbb közlekedési balesetet, és ebben az időszakban haltak meg a legtöbben a közutakon. A Kormány 2002/1992. számú határozatában a rendőrség közlekedési szolgálatának hatáskörébe utalta a baleset-megelőzési tevékenységet. Ennek következtében az elmúlt 20 év alatt bevezetett rendőri intézkedések, valamint az OBB tevékenysége révén jelentősen javult a közlekedésbiztonság. 2001 és 2011 között a közúti balesetben meghalt személyek száma jelentős mértékben, - több mint 48 százalékkal csökkent.

Ebből az alkalomból ünnepi megemlékezés keretében felelevenítették az OBB elmúlt években elért sikereit. Ezután a közúti közlekedésbiztonság érdekében végzett kiváló munka, valamint a baleset-megelőzési tevékenység támogatása elismeréseként, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az OBB több tagjának emléktárgyat adományozott. A kitüntetésben olyan személyek részesülhettek, akik tevékenységükkel elősegítették a sikeres baleset-megelőzést.

Többek között ezt az elismerést vehette át Dr. Fodros István – az IBSSA Diplomáciai Bizottság vezetője és Dr. Schváb Zoltán – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, az IBSSA Közlekedésbiztonsági Bizottság vezetője, aki felszólalásában az összefogást, a jelenlegi munka összehangolását elemezte, amelynek köszönhetően nagy mértékben sikerült visszaszorítani a közutakon történő balesetek számát:

  

„Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság tevékenysége a társadalmi összefogás és a kiváló szakmai együttműködés legjobb példája. – A közlekedésbiztonság az a terület, ahol átgondolt, hosszú távú programok megvalósításával, mérnöki pontossággal megtervezett intézkedésekkel érhetünk el eredményeket.”

Az IBSSA is rendkívül fontosnak tartja az OBB munkáját, és évek óta szoros együttműködésben tevékenykedik a közlekedésbiztonság érdekében, többek között az „Élet Úton” program sikeres megvalósításában!

2013. február 6.