Az IBSSA európai „super team” biztosított Zwack Péter temetésén


2012. augusztus 21-én, kedden délelőtt 10 órakor, a Szent István Bazilikában tartották a nemrég elhunyt Zwack Péter gyászmiséjét, a nyilvános temetésre pedig a Fiumei úti sírkertben került sor, ahol a hamvait tartalmazó urnáját a katolikus egyház szertartása szerint a családi sírhelyben helyezték el.

Zwack Pétert özvegye, hét gyermeke, számos unokája, rokonai, barátai és a vállalat több száz dolgozója kísérte utolsó földi útjára.

A közismert üzletember, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, egykori washingtoni magyar nagykövet és országgyűlési képviselő augusztus 5-én az olaszországi Venturinában hunyt el, hamvait azonban hazahozták. A szesziparos földi maradványait egy olyan faládában helyezték el, amely ugyanabból a fából készült, amelyből az Unicum előállításához használatos hordók is készülnek.

A temetési szertartás biztosítására az IBSSA európai személyvédelmi csoportját kérték fel. A speciális egységre azért volt szükség mert a család meghívására magas rangú és beosztású személyek vettek részt az eseményen, mint például az Amerikai Nagykövet és az Izraeli Nagykövet, ezenfelül jelen voltak az előző és a mostani kormány képviselői és sokan az üzleti élet szereplői közül.

A biztosítás során szoros együttműködés történt a BRFK és az Őrezred munkatársaival is, amely nagyban hozzájárult a szertartás zökkenőmentes lebonyolításához.

Az IBSSA csoport a feladatot nagy nyilvánosság előtt egyszerre több helyszínen hajtotta végre a megbízó teljes megelégedésével.

„Az életben nincs kudarc, csak az,
ha nem próbálod meg véghezvinni az életben azt,
amiben hiszel.”
(Zwack Péter)