Civil segítséggel: Védjük a biztonságunk! 20 éves jubileumát ünnepeli az IPA


20 éves jubileumát ünnepeli az IPA (Nemzetközi Rendőrszervezet) Magyar Szekciója. A hétfői ünnepi ülésen részt vett a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) elnöke, aki hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi szervek ma már mind jobban számítanak és támaszkodnak a civil szervezetek szakmai munkájára, amelyben a magyar gyakorlat példamutató más országok számára is.

Gyermek-, család- és településvédelem, közlekedésbiztonság, kábítószerellenes küzdelem, katasztrófa elhárítás – csupán néhány kiragadott példa azon témák közül, amelyekben a mintegy 120 országban – és magyar vezetéssel – jelen lévő IBSSA együttműködik a Nemzetközi Rendőrszervezettel (IPA), illetve annak 20 éves jubileumát ünneplő magyar szekciójával. Dr. Popper György, az IBSSA elnöke a mai, ünnepi beszédében azt hangsúlyozta az IPA budapesti rendezvényén, hogy nagyon komoly szakmai tudás és tapasztalat segíti a civil biztonsági szervezeteket a szakszerű munkavégzésben, mert a nyugállományba vonuló, kipróbált rendőrségi vezetők jelentős része nem kíván elszakadni a szakmától és a szövetség keretében dolgozik tovább.

Minden ország hasonló gondokkal, megoldásra váró bűnügyi feladatokkal kell, hogy megbirkózzon, az egyre terebélyesedő feladatokat a hatóságok mind nehezebben képesek saját erejükből megoldani, ezért értékelődött fel az elmúlt években a civil biztonsági szervezetek munkája. Ezt a munkát koordinálja nagyon sok országban az IBSSA, erre támaszkodnak az IPA nemzeti tagozatai és a hivatásos rendvédelmi szervezetek is. A magyar gyakorlatot példaértékűnek tekintik szerte a világon, ezért kap rendszeresen külföldi meghívást tapasztalatcserére az IBSSA.

 

A Magyar Detektív Szövetség is beszámolt az eseményről, mely ide kattintva megtekinthető....

2012. május 16.