IBSSA „Ne legyen áldozat!” Baleset-megelőzési rendezvény az Élet Úton program részeként


A rendezvény fő szervezője: IBSSA Baleset és Bűnmegelőzési Bizottsága

Támogató: P.T.B. Pajzs Kft. 2012. június 2-án (szombaton) „Ne legyen áldozat!” névvel kívánjuk megrendezni baleset megelőző rendezvényünket Budapesten, lehetőség szerint a Városligetben.

A rendezvény elsődleges célja a közlekedési balesetek csökkenésére irányul. Ezt oly módon kívánjuk elérni, hogy a közlekedésben részt vevőkben tudatosítsuk azt a tényt, hogy minden közlekedő ember felelősséggel tartozik mások életéért, testi épségéért, a közvagyonért és nem utolsó sorban saját magáért is. Fontosnak tartjuk a közlekedésben résztvevők részéről a békés egymás mellett való közlekedés elvének, a KRESZ szabályainak és az aktuális törvényi rendelkezések maradéktalan betartását. Maximális mértékben el kell határolódunk a közlekedésben minden olyan magatartástól, ami bárkinek az életét, testi épségét, a köz és a magány vagyont veszélyezteti.

Az Élet Úton program és az IBSSA is hűen tükrözi azt az ideológiát, hogy társadalmi összefogással, szemléletváltással és már az óvodás korban elkezdett tudatos tanítással lehet olyan felnövekvő társadalmat építeni, akik a közlekedési ismereteket elsajátítva, a jelenlegi állapotnál lényegesen magasabb közlekedési kultúrával rendelkezve tudnak és fognak a közlekedésben részt venni. Ezért külön szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbiakra:

- az ittas vezetés társadalmat és egyént érintő veszélyeire
- a tudat módosító szerek befolyása alatt történő vezetés veszélyeire
- a gyors hajtásra és annak beláthatatlan, ember életeket is megkövetelő következményeire
- a tilos jelzés figyelmen kívül hagyásának súlyos következményeire
- a kerékpárosokat és a motorkerékpárosokat érintő veszélyeke
- a gyalogátkelőhelyek oly módon történő megközelítésére, amely nem veszélyezteti a gyalogosok életét, testi épségét
- a gépjármű vezetés közben történő mobil telefon használata okozta következményekre

Az előzőekben felsorolt közlekedési kihágások sok esetben közlekedési bűncselekményekhez vezetnek és vétlen gyermekek, illetve felnőttek életébe kerülnek a figyelmetlen, nem törődöm magatartást tanúsító közlekedők végett. A rendezvényen helyszínén a gyermekek számára külön közlekedési oktatást és kerékpár oktatást tervezünk az ORFK támogatásával. Felnőttek részére motoros oktatást tervezünk képzett oktatók által. Az Országos Mentőszolgálat támogatásával a rendezvényen szeretnénk véradási lehetőséget biztosítani minden érdeklődő számára. Vércukor szint mérést az erre érdeklődők számára és ezen kívül tanácsot és segítséget kaphatnak azok a betegek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is kell ezzel a betegséggel együtt élni. Szeretnénk neves természetgyógyászokat felkérni, hogy adjanak tanácsot az érdeklődők számára, hogy ők mit is tehetnek az egészségesebb életmód kialakítása érdekében.

A rendezvény fő támogatói közé tartozik a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége (IBSSA), a rendezvény fő média támogatója a „Ne legyen áldozat!” című magazin műsor, vezetője Tímár László, aki egyben az IBSSA Baleset és Bűnmegelőzési Bizottságának vezetője.

 Akikre számítunk a rendezvény támogatásában:

- Élet Úton program
- Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége
- Lovagrendek
- Belügyminisztérium
- Közlekedési Minisztérium
- Országos Rendőr Főkapitányság
- Országos Baleset megelőzési Bizottság
- Polgárőr Szövetség
- Országos Mentőszolgálat
- Civil motoros szervezetek
- Híres rock zenészek
- Katasztrófavédelem és Tűzoltóság
- MRTT
Tímár László
IBSSA Baleset és Bűnmegelőzési Bizottság vezetője
Ordo Hungariae Lovagrend Lovagtisztje
P.T.B. Pajzs Kft.
1038 Budapest, Szentendrei út 268.
Tel.: 0630 378 0 378
Web.: www.pajzs.hu
e-mail: info@pajzs.hu