Az IBSSA által adományozott "5 star Security Hotel" díj


Az IBSSA által adományozott "5 star Security Hotel" díj 5 csillagos biztonság a Hotel President-ben Ünnepélyes keretek között vehette át Gerendás József, a Hotel President elnök- vezérigazgatója a szállodának járó - az IBSSA által adományozható legmagasabb - 5 csillagos biztonsági minősítést.

Szeptember végén immár 9. alkalommal került megrendezésre a „SEC-tember” elnevezésű nemzetközi tréning, a biztonság területén dolgozó szakemberek magas szintű továbbképzése. Ennek keretén belül Popper György IBSSA elnök, Rony Kluger alelnök, Podoski Gábor tiszteletbeli tag, valamint számos hazai és külföldi biztonsági szakértő jelenlétében vehette át Gerendás József a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének 5 csillagos minősítését, amely az épület biztonsági adottságainak legszélesebb körben ismert, és elismert objektív mércéje. Magyarországon és egész Közép-Kelet-Európában eddig egyedül a Hotel President bizonyult erre méltónak.

Gerendás József az elismerés átvételekor kiemelte, hogy a belvárosi szállodák közül a Hotel Presidentben van először helikopter leszállási lehetőség, és olyan elnöki lakosztály, amely garantálja az ott lakók tökéletes biztonságát. - Szállodánk már most készül a 2011-re, amikor is Magyarország lesz az EU soros elnöke. Bízom abban, hogy a most elnyert minősítés a soros uniós elnökség idején is komoly versenyelőnyhöz juttatja majd a Hotel Presidentet - tette hozzá Gerendás József.

A külügyet, rendőrséget, köztársasági őrezredet is megjárt Podoski Gábor a kezdetektől kezdve komoly szerepet vállalt a hotel biztonsági profiljának kialakításában, melynek részeként a Hotel President egyedülálló módon saját helikopter-leszállóval, és golyóálló üveggel felszerelt elnöki lakosztállyal rendelkezik. - Az volt a cél, hogy biztosítani tudjuk a magas rangú személyek, nem csak a gyors szállodába juttatását, hanem a biztonságukat is. Mindezt úgy kellett megvalósítani, hogy ne zavarjuk meg a budapesti közlekedést. A szállodában két menekülési útvonal is kialakításra került, de a részletek szakmai titkok – mondta Podoski Gábor.

Általános nemzetközi tendencia, hogy romlik az országok biztonsági helyzete – mondta egy kérdésre válaszolva Nógrádi György, az ismert biztonságpolitikai szakértő – ezért nagyon is szükségszerű az ilyen típusú szállodák építése.

Popper György, az IBSSA elnöke beszédében az egyediséget méltatta, kiemelve, hogy bár a Szövetség számos hasonló adottságú, többnyire kormányépületet vizsgált már, de sajnálatos módon túl gyakran ütköztek elavult infrastruktúrába. Hangsúlyozta, hogy bár egy szálloda biztonsági szempontból roppant nyitott épület, a Hotel President mégis a legmagasabb, európai szintű biztonságot tudta megvalósítani, voltaképp ezt ismerték most el az 5 csillagos minősítéssel.

Az est díszvendégei voltak:

Prof. Popper György – az IBSSA elnöke,
Gerendás József – a Hotel President elnök-tulajdonosa
Podoski Gábor
Dr. Rony Kluger (Israel) – az IBSSA főtitkára, a Nemzetközi Budo Akadémia elnöke
Mike Csoke (Canada) – az IBSSA kanadai képviselője
Karl DelaGuerra (USA) – az IBSSA képviselője Arizonában
Dr. Frank Philipoom (Netherlands) – az IBSSA holland képviselője, biztonsági szakértő
Dorian Beerens (Belgium) – Tactical Combat Casualty Care szakértő
Kertész Csaba – IBSSA Magyar Szekció elnöke
Dr. Reindl László – IBSSA Magyar Szekció Oktatási Bizottság elnöke
Farkas Attila és Szegner Ferenc – IBSSA Magyar Szekció Oktatási Bizottság tagjai
Brent N. Cann (USA)
Lee Tattersall (GBR) és Demeter Balázs – AIRSOFT ARENA
Nógrádi György – biztonsági szakértő