Lövészverseny Ballószögön


Az IBSSA sok szervezettel, egyesülettel tart kapcsolatot, így a Nemzetőrök Országos Szövetségével is. Ez a szövetség többször adott tanúbizonyságot arról, hogy felelősséget érez embertársai iránt. Kötelességének érezte az árvíz idején az árvízvédelmi feladatokban való részvételt, és összefogva több civil szervezettel, meghatározó segítői voltak a védelmi munkáknak.

Mindezt jó szívvel, felelősség tudattal kitűnő összetartással és „természetesen” térítés mentesen tették és teszik. Az összetartás azt is jelenti, hogy az élet, vagy a sport területén is szívesen vannak együtt, meghívnak rendezvényeikre másokat is.

Így került sor az Országos Lövészversenyen, az IBSSA Lovastagozatának szereplésére. Részvételüket a sporteredményben is mérni lehetett, melyre igazán büszkék lehetnek.

2009. szeptember 19-én immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Ballószög Nemzetőr Egyesülete szervezésében az Országos Nemzetőr Lövészverseny, melyre a sportbaráti kapcsolatok ápolása céljából, az IBSSA  Lovastagozatának parancsnoka - Kertész Ferenc  és Kertész Krisztina is meghívást kapott. A ballószögi lőtér színvonalas versenynek adhatott helyet: a döntőre 119 fővel került sor.

A lőeredményeket egyéniben és csapatban egyaránt értékelte a versenybíróság. A legjobb csapatnak járó vándorserleget a kecskeméti nemzetőrök vihették haza, de az IBSSA sem szerepelt rosszul, sőt az egyéni értékelésben Kertész Krisztina mindkét fegyverszámban érmet hozott: sportpisztollyal ezüstöt, kispuskával bronzérmet nyert.