Kovács József magas állami kitüntetése


Augusztus 20-a alkalmából Kovács Józsefet, az ismert operaénekes művészt, az IBSSA Magyar Szekciójának Tiszteletbeli Elnökét  magas állami kitüntetésben részesítette a Magyar  Köztársaság Elnöke. Az ünnepélyes átadási ceremóniára az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulájában került sor. Dr.Hiller István Kulturális Miniszter adta át a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést a világhírű operaénekesnek. Az átadáskor elhangzott indoklásban és laudációban a miniszter méltatta Kovács József érdemeit a zene és ének területén, kimagasló szakmai munkáját, amellyel a magyar kultúrát képviselte a világban és Magyarországon több évtizedes nagyszerű pályafutása alatt. A kitüntetést életművéért kapta.


Kedves József! Kedves Maestro, ahogy külföldön minden tisztelőd szólít!


Sok szeretettel gratulálunk  az IBSSA Magyar Szekciója nevében ehhez a magas elismeréshez, amivel munkádat hivatalosan értékelték.
A díjat megérdemelten kaptad, mert nem ismerni más művészt, aki ilyen sokat tett és tesz a magyar zenekultúra népszerűsítéséért külföldön, belföldön egyaránt.  20 éve töretlenül és nagyvonalúan szervezed az  Interoperett Újévi Koncertet, amely a Duna TV segítségével szinte a világ minden pontjára eljuttatja a minőségi zenét és előadást. Sokszor bizonyítottad, hogy Te ennek igazi nagy mestere vagy.


Nagyon büszkék vagyunk Rád.
Kívánunk további sikereket szakmai és magánéletedben egyaránt.